Fitstap


Fitstap is het wandelprogramma van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN). Bij Fitstap draait het niet alleen om wandelen, want het gaat ook om gezonde voeding, cognitieve fitness en mentale coaching. Het doel is dat je als deelnemer in 12 weken je (weer) fit en vitaal voelt. Met name de combinatie van een gezonde geest binnen een vitaal lichaam staat binnen Fitstap centraal. Voor nog geen 12 euro per week begeleid ik je als gecertificeerd coach om je fitter en gezonder te voelen.

Fitstap is voor iedereen leuk en haalbaar. Of je al een basisconditie hebt of niet. Of je gezond bent of dat je rekening moet houden met een beperking. Je voert alle opdrachten en trainingen op je eigen niveau en tempo uit.

Gedurende 12 weken heb je één maal per week een groepstraining op een vast tijdstip. Daarnaast train je twee keer in de week zelfstandig op een tijdstip dat jouw uitkomt. Je krijgt van te voren een schema, zo weet je precies wat je moet doen. Via de gratis Fitstap-app krijg je opdrachten en tips over een gezonde leefstijl. Via de app kan je ook contact houden met mij als coach of met de andere deelnemers.

Wat mensen zeggen

Fitstap is laagdrempelig, iedereen kan meedoen aan de trainingen. We motiveren elkaar enorm en het is nog gezellig ook.

Fitstap stimuleert mij enorm om gezonder te gaan leven. De opdrachten die we via de app krijgen zijn nuttig en erg leuk om te doen.

Ik heb arthrose, maar gelukkig kan ik alle oefeningen in mijn eigen tempo doen. De trainingen zijn altijd goed uitvoerbaar, zelfs met mijn beperking.